Muzemarkt 2019

Het was ideaal weer voor de Muzemarkt in Hall afgelopen zaterdag 6 juli. Niet te heet en niet te koud dus het was goed toeven in de sfeervolle pastorietuin waar vele belangstellenden de weg weer naartoe hadden weten te vinden.

Ruim voor 10 uur stonden de eerste klanten al weer klaar om de markt te bestormen en ook de rest van de dag liep het lekker door. Er was weer van alles te koop: vrolijke plantjes voor de tuin, elektrische apparaten, een ruim assortiment boeken, speelgoed, huishoudelijke artikelen, kleding en schoenen en niet te vergeten de spullen uit grootmoeders tijd.
Voor de kinderen was er een springkussen en ze konden ook prijsschieten.
Aan de inwendige mens was natuurlijk ook gedacht: cake of taart bij de koffie en voor tussen de middag kon je een lekkere pannenkoek kopen of een warme hap bij de patatkraam.

Om half 2 puilde de tent uit bij het optreden van de schoolkinderen van Suc6 met DES die, ondersteund door enkele fanfareleden, een tweetal swingende liedjes lieten horen. Vol bewondering keken de ouders en overige familieleden naar het spetterende optreden van de schooljeugd van basisschool De Vossestaart onder de bezielende leiding van Jasper Arts.

Muzemarkt_06072019 (35)

Alle kinderen kregen na hun optreden een heerlijke traktatie waarna het de beurt was aan Johan Welmers om het Rad van Avontuur te laten draaien. Er waren vele schitterende prijzen te winnen dus de plankjes vonden gretig aftrek.
Om half 3 startte de veiling en veilingmeester Henry Leeflang wist iedereen weer te boeien met zijn mooie verhalen. Er werden vele mooie oude spullen aangeboden, waaronder een pakje pruimtabak, ooit te koop voor 1 gulden en 40 cent, maar wat nu verkocht werd voor maar liefst euro 60,00.

Rond 16.30 uur startte de dorpsbarbecue , een initiatief van de Jubileumcommissie van DES.
De opbrengst kwam ten goede aan het feestweekend volgend jaar mei in verband met het 75-jarig bestaan van de vereniging.

De hoofdprijs van de handtekeningenkaart, een dinerbon, werd gewonnen door Nick Jonkers en de  eerste prijs bij het prijsschieten was voor Eric Visschers. Ad Menkveld was de prijswinnaar bij het walnoten-raden.

Al met al mogen we terugkijken op alweer een zeer geslaagde Muzemarkt. De opbrengst van de markt zal gebruikt worden voor de opleiding van nieuwe leden en de aanschaf van materialen en instrumenten.

Muzemarkt_06072019 (42)
Muzemarkt_06072019 (28)