IMG-20220611-WA0000

Onze vereniging

Muziekvereniging D.E.S. is opgericht direct na de oorlog, op 30 mei 1945 door een aantal muzikale Hallenaren die vonden dat er ook in Hall een eigen muziekvereniging moest zijn.

Door de jaren heen heeft de vereniging perioden van grote bloei gekend maar ook van diepe dalen. Niettemin, in 2020 bestond D.E.S. 75 jaar en nog steeds zien we de toekomst positief en met vertrouwen tegemoet.

Onze doelstelling is simpel: gezellig met elkaar muziek maken, jong en oud, ieder op zijn eigen niveau, eigentijdse nummers spelen die iedereen leuk vindt.
We zijn er voor iedereen maar we zijn er vooral voor het dorp. Als er wat te doen is, een optocht, een jubileum, kermis, een kerstviering, op D.E.S. kun je altijd rekenen.

En natuurlijk geven we ook onze concerten. Standaard In het voorjaar en in het najaar in zaal Bello of in de kerk , op de Wintermarkt of gewoon ergens op locatie in het dorp.

Het fanfareorkest

Het fanfareorkest van D.E.S. bestaat uit ongeveer 25 leden en staat al sinds 2002 onder leiding van Willem Jan Jolink uit Wichmond.
We repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Verenigingsgebouw de Wheme in Hall. Het hele jaar door, met uitzondering van de zomervakantie.

Op dit moment beschikken we niet over een afzonderlijk leerlingenorkest, dus spelen de jongste leerlingen het eerste halfuur van de repetitie mee met het “grote” orkest. We passen ons programma daar op aan.

Ons programma is voornamelijk eigentijds, meestal bekende werken uit heden en verleden, maar ook de wat zwaardere en moeilijker stukken worden op zijn tijd zeker niet geschuwd.

najarsconcert_13102019 (41)

De slagwerkgroep

In het verleden zijn er meerdere pogingen ondernomen om binnen de vereniging ook een drumband of slagwerkgroep op te richten. Na een aantal mislukkingen lukte het in 1965 wel.

De  slagwerkgroep groeide uit tot de een hechte groep van 15 enthousiaste muzikanten die niet alleen maar trommelt. Ook allerlei melodische instrumenten en de nodige effectinstrumenten komen ruimschoots aan bod en zelfs bezemstelen en lege olievaten zijn blijkbaar te gebruiken.
Keer op keer weet de slagwerkgroep het publiek tijdens een optreden te verrassen.

De groep staat onder leiding van ons eigen lid Johan Welmers en repeteert iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 in het verenigingsgebouw de Wheme.
Opgetreden wordt er meestal gelijktijdig met het fanfareorkest maar de slagwerkgroep heeft ook een eigen concert, het Nieuwjaarsconcert, ieder jaar ergens op een zondagmiddag in januari.