U bevindt zich hier: DES In De Les

DES in de LES


In samenwerking met de Combinatiefunctionaris Cultuur van de gemeente Brummen hebben wij in 2012 het muziekproject “DES in de Les” ontwikkeld.
Niet alleen omdat muziek de sociaal-emotionele vaardigheden en cognitieve ontwikkeling van kinderen ondersteunt maar ook omdat muziek gelukkig maakt en wij dit de kinderen uit Hall willen laten beleven! 

DES in de Les

Wat:
11 muzieklessen voor een hele klas van 40/45 minuten 

Doel:
Kinderen kennis laten maken met muziek en muziekinstrumenten. Beleven van muziek door middel van luisteren, zingen, klappen, het zelf bespelen van blaas- en slaginstrumenten. Leggen van een basis voor een verdere muzikale ontwikkeling. 

Wanneer:
Op een vast tijdstip in de week. Datums en tijdstip worden in overleg met de school bepaald. 

Hoe:
Les 1 en 2 zijn introductielessen. Hierbij wordt een verhaal verteld (Het avontuur van de fanfare), naar muziek geluisterd van een trio (bestaande uit muziekdocenten en/of leden van de muziekvereniging) en wordt gezongen en/of gebruik gemaakt van bodypercussie.

In de volgende 9 lessen wordt de klas in drie groepen gedeeld. Elke groep krijgt 3 saxofoonlessen, 3 trompet en/of bugellessen en 3 slagwerklessen. Drie docenten zullen tegelijkertijd deze lessen geven. Na drie keer rouleren de groepen zodat elk kind elk instrument heeft bespeeld.

Tijdens deze lessen wordt op een speelse manier kennis gemaakt met deze muziekinstrumenten en actief aan de hand van deze instrumenten muziek gemaakt. Leerlingen leren ze hoe geluid uit een instrument te krijgen. Ook ontwikkelen ze samenspel en muzikaliteit. Daarnaast krijgen ze gevoel voor ritme en toonhoogte. Er wordt een begin gemaakt met het lezen van het notenschrift. 

Voor wie:
Voor kinderen van groep 5 en 6 van Primair Onderwijs 

Door wie:
Professionele muziekdocenten en DES 

Waar:
basisschool de Vossestaart in Hall 

Eindpresentatie:
In overleg met de school kan ter afsluiting een (ouder)presentatie verzorgd worden

Kosten: het project wordt volledig door de muziekvereniging DES bekostigd.Terug>>>Website laten maken door: Best4u Group B.V.