U bevindt zich hier: commissies

COMMISSIES


Muziekcommissie

Eén van de belangrijkste redenen om lid te worden van een muziekvereniging is natuurlijk, dat je die muziek wilt maken die je zelf ook mooi vindt. Om al die verschillende smaken van muziek zoveel mogelijk te stroomlijnen en om het één en ander ook binnen het juiste kader te plaatsen van wat er nu wel en niet mogelijk is om te spelen, hebben we de muziekcommissie ingesteld.  De muziekcommissie is samengesteld uit een aantal leden van de vereniging plus de dirigent en in feite bepalen zij samen onze muziekkeuze.  

De voorzitter van de muziekcommissie is tevens de bibliothecaris en instrumentaris van D.E.S.  De bibliothecaris heeft het beheer over onze muziekbibliotheek.  Hij bestelt de nummers die we spelen,  deelt ze uit aan de leden en zorgt dat ze later ook weer ingenomen worden.  De instrumentaris is degene die het beheer heeft over al onze instrumenten en verdere noodzakelijke attributen.  Hij zorgt voor aanschaf en eventueel noodzakelijke reparatie en onderhoud.

Contactpersoon voor de Muziekcommissie: Mireille ten Broek.

Activiteitencommissie

Onze activiteitencommissie houdt zich bezig met allerlei zaken die niet direct met muziek, maar wel met de vereniging, de leden en alles daar omheen te maken hebben.  Zo organiseert men jaarlijks o.a. een nieuwjaars- (of oudejaars-) borrel voor de leden, een gezellige avond als afsluiting van het seizoen, een eventuele feestavond, het jaarlijkse uitstapje voor de jeugdleden enz. enz.  

De activiteitencommissie is ook present als één van onze leden iets bijzonders te vieren heeft, zoals bijvoorbeeld een geboorte of een huwelijk of wanneer een lid langdurig ziek is.

Contactpersoon voor de Activiteitencommissie: Nicolien Leeflang.

Jeugdcommissie 

De jeugdcommissie van D.E.S. houdt zich bezig met alles wat maar met jeugd en opleiding van jeugd te maken heeft. De commissie staat onder leiding van de jeugdcoördinator, die het centrale aanspreekpunt is voor de leerlingen en hun ouders. Tevens is de jeugdcoördinator degene die de contacten onderhoudt met de muziekschool, de docenten en de basisschool "de Vossestaart" in Hall.  De jeugdcoördinator begeleidt ook de leerlingen, binnen de vereniging in zijn algemeenheid, maar ook tijdens de opleidingen en de examens.  

Periodiek organiseert de jeugdcommissie diverse muzikale en niet-muzikale activiteiten voor leerlingen en niet-leerlingen, zoals een voorspeelmiddag of -avond of een ander openbaar optreden.

Jeugdcoördinator: Sandra Schotpoort

 
Terug>>>Website laten maken door: Best4u Group B.V.