U bevindt zich hier: Najaarsconcert 11 november 2018

Zaal Bello in Hall was afgelopen zondag weer goed gevuld tijdens het Najaarsconcert van Muziekvereniging D.E.S. Voorzitter Johan Welmers heette iedereen welkom en in het bijzonder erelid Jan Schut uit Loenen.

In 2020 bestaat Muziekvereniging D.E.S. 75 jaar en de jubileumcommissie presenteerde tijdens het concert het jubileumlogo en de nieuwe verjaardagskalender. Met de verjaardagskalender en allerlei andere leuke activiteiten hoopt de jubileumcommissie geld bijeen te vergaren om het 75-jarig bestaan op gepaste wijze te vieren tijdens het laatste weekend van mei 2020.

Het was een afwisselend concert, waarbij de jonge muzikanten van het Leerlingenorkest het spits afbeten. Dit deden zij met twee aanstekelijke nummers, Cowboys and Indians en Knights of the Round Table. 

Daarna was het de beurt aan de Fanfare en de Slagwerkgroep die om beurten enkele blokjes muziek speelden. De Fanfare startte met het uptempo Colors and Configurations en het sfeervolle Feeling Good, bekend van Michael Bublé. De slagwerkgroep speelde daarna in steeds andere samenstellingen een blokje van vier prettig in het gehoor liggende nummers: March for All, Happy View, Dancing Jimmy en Bongo Toms.

De Fanfare vervolgde met een gedeelte filmmuziek: stemmige muziek van Braveheart en Dances with Wolves werd afgewisseld met bekende deuntjes van The Magical Music of Disney en een selectie van James Bond muziek, zoals For Your Eyes Only en Goldfinger.

Tijdens het concert werden twee jubilarissen van de Muziekvereniging gehuldigd voor hun jarenlange trouwe lidmaatschap: Stoffer Langenberg was 60 jaar lid en Bertus Peters was 50 jaar lid. Beiden kregen een speld, een oorkonde en een zogenaamd Moermannetje dat hun instrument uitbeeldde. De echtgenotes van beide heren kregen een mooi boeket.

De Slagwerkgroep sloot af met de Baobab Mars, het tropische Antilliana en tot slot het stevige nummer Rock Trap.

De Fanfare eindigde het concert met een blokje gezellige Nederlandse meezingers: Amsterdam Medley en Tulpen aus Amsterdam. Er werd volop meegezongen en meegeklapt door het publiek.

Willem Jan Jolink, dirigent van Leerlingenorkest en de Fanfare en Johan Welmers, dirigent van de Slagwerkgroep ontvingen tot slot een leuke attentie als dank voor al hun inspanningen.Website laten maken door: Best4u Group B.V.